Gerelateerde berichten


Fiets in de winter en geniet van deze 4 voordelen

Ondanks de barre wintertemperaturen trotseren dagelijks duizenden pendelaars de natuurelementen door ’s ochtends flink op de fiets te springen naar het werk. En gelijk hebben ze, want winterfietsen heeft zo zijn voordelen. We sommen ze even op!

1. Gezondheid

De voordelen van fietsen in de koude temperaturen zijn de moeite! Terwijl je collega’s naar de dokter lopen voor een antigriep spuit of een vitaminekuur geef jij een gratis een boost aan je weerstand door de extra portie vitamine D en endorfines. Bovendien krijg je onderweg een broodnodige dosis verse zuurstof binnen in een seizoen dat we voornamelijk binnen doorbrengen.

Wil jij sneller afvallen? Blijf dan zeker in de winter fietsen! Je lichaam moet namelijk harder ‘werken’ om op temperatuur te blijven en verbrandt daardoor meer calorieën dan in de zomer. En die lichaamswarmte, daar geniet je dan weer de hele dag van door een verbeterde bloedcirculatie.

2. Rust onderweg

Veel mensen kiezen in de winter voor de auto, wat zorgt voor drastisch meer verkeersoverlast en files op de weg. En jij? Jij geniet dan weer van extra rustige fietspaden met voldoende ruimte en tijd om te genieten van je fietsrit. Vergeet vooral niet te zwaaien naar de passanten die dagelijks mee met jou de kou trotseren!

3. De natuur

Wie regelmatig op de fiets zit weet het: de herfst met al zijn kleurenpracht in de boomtoppen of een opkomende winterzon tegen een blauwe lucht kunnen, zeker ’s ochtends, zorgen voor een prachtig natuurspektakel. Nogal eens wat anders dan knipperende verkeerslichten de bumper van je voorligger!

4. Bespaar NOG meer geld

Dat fietsen goed is voor je portefeuille wist je natuurlijk al. Maar wist je óók dat je in de winter (veel) meer bespaart dan in de zomer? Het Amerikaanse Environmental Protection Agency berekende namelijk dat bij een temperatuurdaling van 24 naar 7 graden het verbruik van je wagen toeneemt tot wel 28%? Zeker met de huidige brandstofprijzen betekent dit al snel een winst van enkele tientallen euro’s extra.

Heb jij een winterse natuurselfie? Post hem dan op sociale media met #winterprachtopdefiets en wie weet win jij een van onze waardebonnen van 150€ in een van onze stores.