Jouw fiets,
tot wel 50%
goedkoper!

Voor of na een drukke werkdag heerlijk ontstressen in de buitenlucht terwijl je geniet van je dagelijkse portie lichaamsbeweging. Een fietsrit is niet alleen gezond maar ook goedkoper dan de wagen of het openbaar vervoer. 

Goed nieuws! De aanschaf van je fiets hoeft voortaan geen grote hap uit het gezinsbudget te betekenen. Doe zoals 75.000 andere werknemers in België en profiteer van een korting tot 50% op de aankoopprijs van je tweewieler. Hoe? Door jouw werkgever te overtuigen van de voordelen van fietsleasing! Welease biedt daarbij de scherpste tarieven op de markt. Bereken snel je voordeel met onze calculator

Fietsleasing aan de scherpste tarieven

Fietsleasing aan de scherpste tarieven

Een leasefiets kost maar ca. 50% van de normale prijs. Bovendien ben je bij welease verzekerd van de scherpste tarieven op de markt.

Persoonlijke login op my.welease

Inclusief onderhoud en verzekering

Je fiets krijgt op tijd een onderhoudsbeurt die in het pakket is inbegrepen. Diefstal, beschadiging of pech? No worries. Welease zorgt voor jou!

Kies zelf waar je je fiets aankoopt

Kies zelf waar je je fiets aankoopt

Je kiest de fiets die jíj wil bij de handelaar van jouw voorkeur. De keuze is dus onbeperkt, ook wat betreft fietsmerken of -modellen.

Bereken je voordeel

Catalogusprijs van je fiets Hier staat meer informatie

Inbegrepen in de leasing:

€300 onderhoudsbudget
Omnium diefstalverzekering
Pechverhelping
Schadeverzekering
Maandelijkse nettobijdrage (36 maanden)
Totale besparing met welease

Deze simulatie is indicatief en gebaseerd op de aankoop van een elektrische fiets met een standaard dienstenpakket. De werkelijke leasingtarieven kunnen hier in beperkte mate van afwijken. De berekening van de totale besparing is gebaseerd op het volledige leasepakket.

Bye buy,
welcome lease

Leasing biedt tal van voordelen ten opzichte van een klassieke aankoop of verplaatsingen met de wagen. We sommen ze even op! 

 • Je betaalt maar circa 50% van het originele aankoopbedrag, netjes verdeeld in 36 maandelijkse termijnen die ingehouden worden op je brutoloon.
 • Door naar je werk te fietsen ontvang je een fietsvergoeding. In de meeste gevallen bedraagt deze 27 cent per kilometer. Tel uit je winst!
 • Is je fiets stuk of gestolen? Geen nood. Onderhoud en verzekering zitten inbegrepen in je leasecontract. Zo voorkom je onverwachte kosten. 
 • Je fietst zorgeloos met de 24/7 VAB-pechbijstand. 80% van de gevallen worden ter plaatse opgelost. En is dat niet mogelijk? Dan wordt je fiets naar een herstelpunt gebracht. 
 • Leasefietsen mogen sinds kort ook onbeperkt gebruikt worden, ook buiten het woon-werkverkeer. Maak dus gerust een ritje in het weekend met je gezin! 
 • Je hebt volledige vrijheid in keuze in zowel fiets als fietshandelaar waar je hem wil kopen. Zo geniet je van een onbeperkt aanbod aan merken en modellen. 
 • Wil je na de leasingperiode van 36 maanden je fiets graag houden? Dan betaal je een beperkte restwaarde. Wil je graag verder leasen, dan kan dat in samenwerking met je werkgever.

Jouw bedrijf overtuigen van leasing?

 • De tarieven, service en persoonlijke aanpak deden ons kiezen voor welease. Bovendien werd het concept fietsleasing glashelder uitgelegd tijdens een infosessie met als resultaat dat nu een pak meer werknemers naar het werk fietsen. We kijken uit naar een langdurige samenwerking met welease!

 • Wij kozen voor Welease een partner met een lokaal karakter. Een partner met een duidelijke uitleg, de juiste opvolging, professionaliteit en correct geprijsde modellen. Onze werknemers genieten nu zonder zorgen van hun (elektrische) fiets.

 • Fietsleasing creëert een echte win-win situatie. Ons personeel profiteert van een aanzienlijke kostenbesparing op hun fiets en wij krijgen happy en fitte werknemers in de plaats. Ook de handige my.welease tool zorgt voor een minimum aan inspanning vanuit onze HR. Een aanrader!

 • Welease bleek de gedroomde partner voor onze fietsleasing. Ze informeerden en ontzorgden ons en ons personeel van A tot Z. Ook tijdens de lopende fietsleasing is alles tot in de puntjes geregeld. Bovendien dragen we met ons bedrijf bij tot een gezondere planeet!

  Fietsleasing,
  helder uitgelegd

  Wat is fietsleasing?

  Fietsleasing is vergelijkbaar met een operationele autoleasing. Het bedrijf huurt een (elektrische) fiets met accessoires en een volledig dienstenpakket voor een bepaalde periode (meestal 36 maanden).

  Bij zo’n fietsleasingspakket zijn jaarlijks onderhoud, herstellingen, schade-en diefstalverzekering en pechbijstand inbegrepen. Aan het einde van de fietsleasing kan de werknemer de fiets eventueel overnemen. Kortom, het is een all-inclusive pakket voor de fiets.

  Door deze constructie geniet je van een voordeel tot 50%.

  De fietslease wordt meestal vergoed met een deel van het brutoloon, of met de 13de maand/eindejaarspremie. Sommige bedrijven werken dan weer met een mobiliteitsbudget.

  In sommige gevallen is ook een persoonlijke bijdrage mogelijk, of de combinatie met een bedrijfswagen.

  Hoe werkt het my.welease platform?

  Wanneer je inlogt op het welease platform vind je een menu met alle nodige functionaliteiten om jouw leasing te beheren. Van simulaties maken en offertes aanvragen tot het beheren van je lopende leasing.

  Onderaan op de pagina vind je bovendien de veel gestelde vragen met betrekking tot de pagina waar je je op bevindt. Zit je toch vast of constateer je technische problemen met het my.welease platform? Neem dan contact op met WELEASE .

  Welke fiets kan ik kiezen?

  In principe biedt welease 100% keuze vrijheid. Het kan wel zijn dat de werkgever bepaalde beperkingen oplegt. Bijvoorbeeld het al dan niet toestaan van een speed-pedelec of mountainbike.

  Waar kan ik een fiets kiezen?

  Via het welease platform krijg je een overzicht van de fietshandelaars die al samenwerken met welease. Maar het is daar niet toe beperkt. Iedere fietshandelaar kan zich kosteloos aansluiten bij welease. Ook Nederlandse fietshandelaars kunnen met welease samenwerken.

  Wat zit er allemaal in de inbegrepen verzekering?

  Inbegrepen gedurende de volledige periode van de lease zijn:

  • diefstalverzekering zonder vrijstelling
  • verzekering voor schade (35€ vrijstelling)
  • pechbijstand, zowel thuis als onderweg
  Mijn fiets en/of accu is gestolen, wat moet ik doen?

  Wat vervelend! Diefstalverzekering is gelukkig standaard inbegrepen in je leasecontract op voorwaarde dat je de fiets en/of accu correct op slot hebt gedaan en je nog in het bezit bent van alle originele sleutels. Is dat het geval, doe dan het volgende:

   1. Doe aangifte bij de politie.
   2. Vul het diefstalformulier in op my.welease.be
  Ik ben een sleutel van mijn slot verloren, wat nu?

  Bij een ringslot en een ART fietsslot van minimaal 2 sterren is het mogelijk aan de hand van het sleutelnummer een nieuwe sleutel te bestellen. Breng welease hiervan per email op de hoogte om later problemen te vermijden.

  Ik heb pech onderweg, wat moet ik doen?

  Je kan 24/7 de VAB pechhulp bellen op +32 3 253 61 38.

  Ik heb schade aan mijn fiets, wat moet ik doen?

  Ga naar jouw fietshandelaar en vul samen het schadeformulier in op my.welease.be.
  Er is een vrijstelling van 35 euro, de rest is gedekt.

  Fietsonderhoud
  Het fietsonderhoud is inbegrepen in de fietslease. Hieronder vallen de jaarlijkse onderhoudsbeurten van je fiets maar ook andere herstellingen. Standaard wordt een budget van 300 euro per jaar gehanteerd. Dit bedrag kan indien gewenst ook verhoogd worden bij het aangaan van de lease. Je kan je onderhoudsbudget en hoeveel er nog beschikbaar is consulteren via het portaal op my.welease.be/onderhoud.
  Kunnen er ook extra fietsopties en accessoires in de lease opgenomen worden?

  Ja dat kan. Je bent trouwens verplicht een ART fietsslot van minimaal 2 sterren mee te leasen en je fiets hier altijd – in combinatie met je ringslot – mee te verankeren aan een vast object, zelfs in afgesloten ruimtes. Dit om fietsdiefstal te vermijden en aanspraak te maken op de verzekering in het geval je fiets gestolen werd.

  Ook adviseren we de aankoop van een fietshelm, wat verplicht is voor speed-pedelecs.

  Lease je een mountainbike? Vergeet dan zeker niet verlichting en pedalen mee te leasen. De aanschaf van fietskledij en een fietsdrager is dan weer niet mogelijk in een leasecontract.

  Wat gebeurt er na de leasingperiode van 36 maanden?

  Drie maanden voor het aflopen van de leasingperiode ontvang je een email van welease waarin we de volgende opties bespreken:

  1. De fiets in goede staat inleveren. Dit doe je naar een eenvoudige formaliteit bij je retailer.
  2. De fiets afkopen. welease bezorgt je een factuur ter waarde van de restwaarde van de fiets.

  Deze keuze kun je via het my.welease.be portaal bevestigen. Bovendien kan je opnieuw instappen wanneer je bedrijf nog in een actieve fietsleasetraject zit.

  Mogen anderen met mijn fiets rijden?

  Ja dat mag! Ook gelden alle inbegrepen verzekeringen wanneer iemand anders met de fiets rijdt.

  Wat zijn de verplichtingen bij een speedbike?

  Wil je met een speed-pedelec de baan op, dan is het verplicht over een nummerplaat, rijbewijs en helm te beschikken. De verzekering van de speedbike kan verlopen via de familiale verzekering.