Lease a bike
like a boss

Een gezonde en productieve werknemer is een meerwaarde voor ieder bedrijf of organisatie. Het aanbieden van een leasefiets is een voor bedrijven dé ideale manier om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar voordelig en ecologisch woon-werkverkeer.

Welease helpt je met het uitwerken van een optimaal fietsplan, neemt het initiatief als het gaat over het informeren van het personeel en zorgt voor een vlot en overzichtelijk leasingtraject. Als werkgever profiteer je bovendien van minder ziekteverzuim, een lege(re) parkeerplaats én zorg je mee voor een gezondere planeet.

Bovendien is fietsleasing bij welease helder, correct én budgetneutraal! Neem vandaag nog contact met ons op voor de mobiliteitsoplossing van morgen.

Fietsleasing aan de scherpste tarieven

Goodwill van je
werknemers

Gun je personeel een besparing tot 50% op de aankoop van een fiets. In return krijg jij een loyale en happy werknemer.

Persoonlijke login op my.welease

Minder
ziekteverzuim

Het korte ziekteverzuim van fietsende werknemers is slechts 2,74% terwijl dit voor lange ziekte zelfs maar 0,1% is.  

Kies zelf waar je je fiets aankoopt

Maximale
ontzorging

We garanderen een zorgeloos leasetraject. Zo krijg je toegang tot ons overzichtelijke platform en staan we klaar met raad en daad.

Bereken je voordeel

Catalogusprijs van je fiets Hier staat meer informatie

Inbegrepen in de leasing:

€300 onderhoudsbudget
Omnium diefstalverzekering
Pechverhelping
Schadeverzekering
Maandelijkse nettobijdrage (36 maanden)
Totale besparing met welease

Deze simulatie is indicatief en gebaseerd op de aankoop van een elektrische fiets met een standaard dienstenpakket. De werkelijke leasingtarieven kunnen hier in beperkte mate van afwijken. De berekening van de totale besparing is gebaseerd op het volledige leasepakket.

Bye buy,
welcome lease

Vijf redenen waarom je best vandaag nog begint met het aanbieden van fietsleasing aan je personeel.

 • Mensen die naar hun werk fietsen zijn gemiddeld 13% fitter en dus minder ziek. Bovendien zorg je mee voor hun mentale welzijn en meer focus op de werkvloer.
 • Het aanbieden van een fietsleasing als extra voordeel draagt bij tot een positieve werksfeer en werknemersbinding gedurende het leasecontract.
 • Een wagen stoot gemiddeld 0,22kg CO2 per kilometer uit. Krijg je personeel aan het fietsen en draag je steentje bij aan een gezondere planeet. 
 • Leasing een kopzorg? Wel nee! Met je eigen login op ons overzichtelijke platform zijn alle nodige documenten beschikbaar in een muisklik. 
 • Een auto op een parking neem liefst 16 keer zoveel plaats in dan een fiets in een fietsenrek. Zit jij krap in parkeerruimte? Dan is het aanbieden van bedrijfsfietsen een oplossing!
 • De tarieven, service en persoonlijke aanpak deden ons kiezen voor welease. Bovendien werd het concept fietsleasing glashelder uitgelegd tijdens een infosessie met als resultaat dat nu een pak meer werknemers naar het werk fietsen. We kijken uit naar een langdurige samenwerking met welease!

 • Wij kozen voor Welease een partner met een lokaal karakter. Een partner met een duidelijke uitleg, de juiste opvolging, professionaliteit en correct geprijsde modellen. Onze werknemers genieten nu zonder zorgen van hun (elektrische) fiets.

 • Fietsleasing creëert een echte win-win situatie. Ons personeel profiteert van een aanzienlijke kostenbesparing op hun fiets en wij krijgen happy en fitte werknemers in de plaats. Ook de handige my.welease tool zorgt voor een minimum aan inspanning vanuit onze HR. Een aanrader!

 • Welease bleek de gedroomde partner voor onze fietsleasing. Ze informeerden en ontzorgden ons en ons personeel van A tot Z. Ook tijdens de lopende fietsleasing is alles tot in de puntjes geregeld. Bovendien dragen we met ons bedrijf bij tot een gezondere planeet!

  Fietsleasing,
  helder uitgelegd

  Wat is fietsleasing?

  Fietsleasing is vergelijkbaar met een operationele autoleasing. Het bedrijf huurt een (elektrische) fiets met accessoires en een volledig dienstenpakket voor een bepaalde periode (meestal 36 maanden).

  Bij zo’n fietsleasingspakket zijn jaarlijks onderhoud, herstellingen, schade-en diefstalverzekering en pechbijstand inbegrepen. Aan het einde van de fietsleasing kan de werknemer de fiets eventueel overnemen. Kortom, het is een all-inclusive pakket voor de fiets.

  Door deze constructie geniet je van een voordeel tot 50%.

  De fietslease wordt meestal vergoed met een deel van het brutoloon, of met de 13de maand/eindejaarspremie. Sommige bedrijven werken dan weer met een mobiliteitsbudget.

  In sommige gevallen is ook een persoonlijke bijdrage mogelijk, of de combinatie met een bedrijfswagen.

  Hoe werkt het my.welease platform?

  Wanneer je inlogt op het welease platform vind je een menu met alle nodige functionaliteiten om jouw leasing te beheren. Van simulaties maken en offertes aanvragen tot het beheren van je lopende leasing.

  Onderaan op de pagina vind je bovendien de veel gestelde vragen met betrekking tot de pagina waar je je op bevindt. Zit je toch vast of constateer je technische problemen met het my.welease platform? Neem dan contact op met WELEASE .

  Hoe kan je als werkgever bijdragen aan een fiets?

  Er zijn in principe 3 mogelijkheden:

  • De werkgever faciliteert. Deze formule is het meest courant en betekent dat de fiets door de werknemer betaald wordt via flexibele verloning (brutoloon, 13de maand, mobiliteitsbudget).
  • De gedeelde investering. Een deel wordt via flexibele verloning door de werknemer betaald. Het andere deel betaalt de werkgever.
  • De werkgever investeert en neemt de volledige kost voor eigen rekening.
  Wat gebeurt er als de werknemer het bedrijf verlaat?

  In dat geval is er een opzegvergoeding bij het vervroegd inleveren van de fiets of de werknemer kan de fiets overnemen voor het openstaande bedrag.

  Wat gebeurt er na 36 maanden?

  Drie maanden voor het aflopen van de leasingperiode ontvang je een email van welease waarin we de volgende opties bespreken:

  1. De fiets in goede staat inleveren. Dit doe je naar een eenvoudige formaliteit bij je retailer.
  2. De fiets afkopen. welease bezorgt je een factuur ter waarde van de restwaarde van de fiets.

  Deze keuze kun je via het my.welease.be portaal bevestigen. Bovendien kan je opnieuw instappen wanneer je bedrijf nog in een actieve fietsleasetraject zit.

  Hoeveel administratie heb ik aan een fietsleasing?

  Bij het opstarten moeten enkele formaliteiten voldaan worden: een contract wordt opgesteld, fietspolicy/addendum aan het arbeidscontract wordt op maat van het bedrijf aangepast, communicatie naar het sociaal secretariaat en het aanleveren van de namen van personeelsleden die instappen met de bijhorende budgetten.

  Eens deze modaliteiten in orde zijn  heb je via het my.welease.be platform steeds een overzicht van openstaande aanvragen. Als werkgever heb je de mogelijkheid om een door de werknemer ingediende aanvraag goed te keuren, of af te keuren. Per werknemer moet er één contract afgesloten worden en één offerte goedgekeurd worden.